Az idei év sokunk életét új, szokatlan mederbe terelte, amikor is új módon kell megoldani a munkát, a tanulást, a szórakozást – szinte minden életterületen új működési formákat kellett találnunk. Nem kivétel ez alól a Napfényes Fesztivál sem, melyet ebben az évben az élő tömegrendezvények tilalma miatt online formában valósítunk meg. A tizenhetedik éve tartó fesztiváli sorozat így idén sem szakad meg, és nagyon reméljük, hogy jövőre ismét élőben találkozhatunk! Online rendezvényünk ingyenes, pusztán egy email-es regisztrációhoz kötött.

2020-as kínálatunk egyfelől egy visszatekintés – az elmúlt évek legjobb előadásaiból és produkcióiból adunk közre június 7-én egy válogatást, mely a fesztivál eredetileg kitűzött napjától egy hónapig lesz elérhető (a felvételek egy része csak 7-én). Élünk ugyanakkor az online kapcsolattartási formákkal is: a rendkívül népszerű bemutató természetgyógyászati konzultációk online formában lesznek elérhetőek, vagyis június 7-én élőben is fel tudják venni a kapcsolatot természetgyógyász kollégáinkkal. Szintén tervezzük egy workshop élő közvetítését, ahol kérdezni is lehet majd szakemberünktől.

Előadáscsokrunkban szerepel egy-egy korábbi előadás prof. dr. Bagdy Emőkétől, Bóna Lászlótól, Grandpierre Atillától, Laár Andrástól és Paksi Zoltántól, illetve két előadás Váradi Tibortól. A kulturális programok közül felidézzük a Fool Moon, a Holdviola és a Hungarikum együttes, valamint Kövi Szabolcs fuvolaművész és Sasvári Sándor énekes egy-egy nagy sikerű koncertjét, Hajnóczy Soma és Galambos Fecó bűvészműsorait, illetve egy táncos és egy cirkuszi varieté produkciót.

Az online természetgyógyászati konzultációk szokásunkhoz híven nagyon széles palettát ölelnek majd fel az allergia-tanácsadástól a családi és párkapcsolati konzultáción át a krízisfeldolgozásig, a részletes kínálatot hamarosan közzétesszük. Emellett workshopok is megtekinthetők lesznek, például a pajzsmirigyproblémák hátteréről vagy a pozitív pszichológia szemléletmódjáról. Nincs fesztivál főzőshow nélkül sem – Kovács Zoltán vegán séf ezúttal felvételről osztja meg receptjeit és főzési tippjeit az érdeklődőkkel.

Rendezvényünk hagyományosan egy családi program, ahol a gyermekeket is gazdag programkínálattal várjuk. Róluk sem felejtkezünk meg: a korábbi évek gyermekszínpadi fellépései közül a Katáng együttes koncertjét, a Görömbő kompánia interaktív mesejátékát, Galambos Fecó gyermekeknek szóló bűvészműsorát, illetve Méhes Csaba humoros pantomimjátékát adjuk közre.

Reméljük, hogy idén is értéket tudunk közvetíteni, értékes gondolatok és értékes művészeti produkciók révén, melyek felvételről is mindenki lelki gazdagodását szolgálják!

A közreadott felvételek eredetileg dokumentációs céllal készültek, nem közreadáshoz. Ezúton is köszönjük minden előadónknak és fellépőnknek, hogy hozzájárultak a felvételek ingyenes közzétételéhez! A felvételek minősége nem mindenhol tökéletes, de a lényeg, hisszük, átjön – a kisebb hibákért pedig elnézésüket kérjük!

Szolgálja a XVII. Napfényes Fesztivál is minden kedves Nézőnk testi-lelki-szellemi épülését!

A mihamarabbi viszontlátás reményében:
a Szervezők

A részletes program és alatta videóajánló!

 

fesztival-2020-szorolap-hata-v1