Megismerhető-e a végső valóság?
„Képzeljünk el egy bölcset, amint több ezer évvel ezelőtt, egy barlangban üldögélve, mély meditációba merül, és olyan tudás birtokába jut, amit csupán az elmúlt évtizedekben fedeztek fel milliárdokat érő bonyolult műszerek és berendezések segítségével.
Lehetetlen?
Az ősi szakrális szövegek tanulmányozásakor megdöbbenve vehetjük észre, hogy az egykor élt bölcsek tudhattak valamit a modern tudományos ismeretekről, a relativitáselméletről, a kvantumelméletről, az univerzum működéséről, nem utolsó sorban a legmodernebb mélylélektani, biofizikai és genetikai felfedezésekről.
Vajon honnan tudhatták?
Megismerhető-e a valóság kizárólag a tudomány segítségével, vagy kell még hozzá valami többlet, egyfajta intuitív belső látás?
A tapasztalható valóságnak csupán egyik oldala a külső anyagi világ, amely – úgy tűnhet – tőlünk függetlenül, „objektív” módon működik. A másik pedig a tudat belső „szubjektív” világa, amelynek a mélységeit ugyanolyan nehéz feltárni és megismerni – talán nehezebb is – mint a külső világot.
E nélkül azonban a külső világot sem tudjuk megérteni.”
Dr. Héjjas István

Héjjas István mérnök, kutató, a téma jeles szakértője. Szerzője, illetve társszerzője 26 szabadalmazott találmánynak és két alkalommal a Kiváló Feltaláló Arany Fokozat kitüntetést is elnyerte. Nyugdíjazása után több évig főiskolai docensként előadásokat tartott a Gábor Dénes Főiskolán, ahol műszaki tantárgyai mellett a „filozófia” tantárgy keretében az ókori kínai és indiai filozófiai irányzatokról is tanított. Számos tudományos cikk és tíz ismeretterjesztő mű fűződik a nevéhez a modern fizikáról, a környezetvédelemről, valamint az ókori kínai és indiai filozófiákról.

A megismerés útjai – hit vagy tudomány című könyve, amely 2009-ben jelent meg a Bioenergetic Kiadónál, közérthető és olvasmányos módon mutatja be az ősi ezoterikus vallási tanítások és a modern tudományos felfedezések közötti párhuzamokat.

A Napfényes Rendezvényterem vendégeként Dr. Héjjas István most személyesen osztja meg a hallgatósággal tapasztalatait és kutatási eredményeit.

Tudomany es spiritualitas A4

A program előtt  és után szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Napfényes Étterem különleges fogásaival.
Az aznapi érvényes belépőjeggyel 10% kedvezményt adunk a Napfényes Étterem áraiból (kivéve cukrásztermékek).

Asztalfoglalás: 06-20-311-0313

 Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Kedves Látogatóink!

Rendezvénytermünkben mindannyiunk egészségének védelmében betartjuk a mindenkori hivatalos ajánlásokat. A helyszínt rendszeresen fertőtlenítjük, kézfertőtlenítőt biztositunk, és betartjuk a maszkhasználati szabályokat is. Kérjük, tegyenek így Önök is. Köszönjük, és tartalmas időtöltést kívánunk

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

On-line jegyvásárlás

Kövessen minket a Facebook-on is: http://www.facebook.com/napfenyesrendezvenyterem/