Színházi előadás egy sokakat érintő tabu témáról, a családon belüli erőszakról. Szereplők: Simkó Katalin, Moldvai Kiss Andrea. R.: Scherer Péter Az előadás végén beszélgetés trauma-szakértővel.

Egyetlen ember. 7 lélek. Egyetlen szívseb. 6 vétkes. Mindez egyetlen ember előadásában. Ő a kislány, akit molesztál a nagypapája és aki behúzodott saját szeme mögé h ne kelljen éreznie, amit a nagyapja tesz vele. Ő a nagypapa, akit éget a beteg vágy kisunokája iránt. Ő a nagymama aki feláldozza unokáját a család vélt jóhíréért. Ő a beteg, önmaga elől is rejtőzködő, félig már bolond anya, aki nem tud szembenézni a férje erőszakoskodásával és a lányát ért sérelemmel, ő a plázacica nővér, aki vagy ember lesz egyszer vagy nem és végül ő a hős, ámde annál értetlenebb szerelmes fiú: az első bimbózó szerelem. A szemünk előtt megy végbe a lélek metamorfózisa, másodpercnyi pontossággal váltogatva a bőröket, amiket úgy dob le magáról és vesz fel újra, mint egy ronggyá hordott cipőt. Vajon megmenekül e a kislány, és ha igen, ki mentheti meg?

A darabot játsszák: Simkó Katalin és Moldvai-Kiss Andrea
Trauma szakértő: Takács Hajnal
Rendező: Scherer Péter

Az előadás szövegkönyvének alapja Beate Teresa Hanika Soha senkinek című műve, amely olyan témát boncolgat, amely nyílt titok; családon belüli abúzus.

„Tabu téma. Valószínűleg sokkal több embert érint, mint amennyiről tudunk, amennyi kiderül. A darab is arra hívja fel a figyelmet, hogy beszélni kell róla. Az egyik leglényegesebb aspektusa a problémának az, hogy az elszenvedő elkezdi úgy érezni, hogy ő tehet a vele történtekről, és ő is hibás. Bűntudata van. Hatalmas kavarodást okoz az ilyesmi az ember fejében, szégyenérzetet kelt. Amit pedig szégyellünk, arról nem beszélünk.” – mondja Simkó Katalin, aki a 2016-os Gyermek és Ifjúsági Színházi Biennálén Keleti István díjat kapott az előadásban nyújtott alakításáért.

Soha senkinek2

Soha, senkinek

A program előtt  és után szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Napfényes Étterem különleges fogásaival.
Az aznapi érvényes belépőjeggyel 10% kedvezményt adunk a Napfényes Étterem áraiból (kivéve cukrásztermékek).

Asztalfoglalás: 06-20-311-0313

 Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Kedves Látogatóink!

Rendezvénytermünkben mindannyiunk egészségének védelmében betartjuk a mindenkori hivatalos ajánlásokat. A helyszínt rendszeresen fertőtlenítjük, kézfertőtlenítőt biztositunk, és betartjuk a maszkhasználati szabályokat is. Kérjük, tegyenek így Önök is. Köszönjük, és tartalmas időtöltést kívánunk

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

On-line jegyvásárlás

Kövessen minket a Facebook-on is: http://www.facebook.com/napfenyesrendezvenyterem/