A hírnév alkímiája - Petőfi est

Petőfi 200 – Iskolaszínház

2023. december 7. csütörtök

14:00

Online jegyvásárlás – 2500 Ft

Az ember, aki celeb akart lenni, de hőssé vált… #szabadság#szerelem

A Napfényes Színitársulat legújabb, A HÍRNÉV ALKÍMIÁJA, azaz Petőfi Sándor szabadság(h)arcai című darabja versben-prózában, zenével és mozgással Petőfi Sándor születése 200. évfordulójának állít felejthetetlen emléket. A rendhagyó színdarabot ajánljuk a 12-18 éves korosztály számára.

Petőfi élete rövid volt, de annál eseménydúsabb. Lángoló szenvedéllyel harcolt a szabadságért, a minden emberben szunnyadó belső szabadság felébresztéséért. Azon költők közé tartozik, akik a művészetre nem csupán az önkifejezés egy formájaként tekintettek, hanem eszközként, amivel az egész nemzetnek, és az egész emberiségnek mutathatnak utat. Petőfi a költeményein keresztül szólította meg az embereket, reményt és példát adva számukra.

 

Az irodalmi estekről…

A RENDHAGYÓ IRODALMI ESTEK CÉLJA

A hazai színházi-költészeti paletta színes ugyan, mégis kevés az olyan előadás, amely egyszerű eszközökkel élve képes a művészet eredeti misszióját betölteni: katarzist kiváltani a nézőben. Mi ezt tűztük ki célul. Az est létrehozói azzal is foglalkoznak, hogy az adott költő, író élete, személyisége mi módon tükröződik saját életükben. Mit adhat nekünk? Mit tanulhatunk hibáiból? Az ő küzdelmei hogyan segíthetik az én életemet? Ilyen és ehhez hasonló kérdések segítségével az irodalmi esteket „átgyúrjuk” magunkon, s reméljük, ezáltal hitelesebbé válunk. Valószínűleg ennek is eredménye az, hogy a nézőket is mélyebben megérinti, amit látnak.

ANYANYELVÜNK – ÍRÓINK ÉS KÖLTŐINK ÖRÖKSÉGE

Felbecsülhetetlen értékű az a kincs, amivel anyanyelvünk által rendelkezünk. Éppen ezért nagy felelősségünk van abban, hogy nagyjaink szellemi örökségét továbbvigyük. Mi is erre törekszünk:

célunk megőrizni, egyben a korszellemnek megfelelően megújítani a régiek által ránk hagyományozott szellemi kincset.

FELLÉPŐINK – ELŐADÓINK

Az est alkotói és szereplői a Szófia Művészeti Egyesület tagjai és vendégművészek közül kerülnek ki.

Van közöttük irodalomtanár, nyelvtanár, zenetanár-zenész, amatőr színész és előadóművész, mozgásművész, dramaturg végzettségű és könyvszerkesztő is.

A Napfényes Rendezvényterem a Napfényes Étterem klubszínháza, így a kulturális programok mindjárt egy finom és egészséges ebéddel, vacsorával, sütizéssel is összeköthetők.

Premier: 2023. május 2.

 

 

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Kedves Látogatónk!

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2. - Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük!

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!

Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

A RENDEZVÉNYTEREM A MINDENKORI HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK SZERINT MŰKÖDIK!

A Rendezvényteremben friss pogácsával és házi limonádéval várjuk vendégeinket, míg a program előtt  és után szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Napfényes Étterem különleges fogásaival.
Az aznapi érvényes belépőjeggyel 10% kedvezményt adunk a Napfényes Étterem áraiból (kivéve cukrásztermékek). Ez a kedvezmény nem vonható össze más kedvezményekkel.

Online asztalfoglalás
Asztalfoglalás telefonon: +36 20 311 0101

Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Tetszik az eseményünk? Oszd meg másokkal is!

Aktuális események