Az Emberség nyomában című sorozatunk következő filmje:Szélhámos fivérek. (2009.)
Fsz.: Rachel Weisz, Adrien Brody, Mark Ruffalo. R.: Nathan Johnson.

Rian Johnson mindössze három filmet rendezett, azelőtt, hogy rábízták a STAR WARS VIII. – AZ UTOLSÓ JEDIK rendezését, és vele együtt a teljes következő trilógiát. De mit láttak benne a producerek? A Szélhámos fivérek a második filmje volt, és kiderül belőle, hogy Johnson egyedülálló módon zsonglőrködik a rendezés, a történetmesélés és a mögöttes tartalom viszonyával.

Ez egy bájos humorral, gyermeteg és bölcs bohóclelkülettel készült film, ami olyan, mint az élet: látszólag egész másról szól, mint valójában és a zavaros felszín alatt tiszta kincseket rejteget.

A lelencgyerekként felnőtt Bloom fivérek nagystílű szélhámosokká váltak. Áldozataik minden reakcióját tévedhetetlenül kiszámítva, nagyívű színjátékokat szerveznek köréjük, hogy azok végül nekik adják a pénzüket. Teszik mindezt úgy, hogy “mindenki megkapja, amit akar” azaz a megkopasztott palimadarak is boldogan távoznak az átverés végén! A fiatalabb testvér (Adrien Brody) azonban már torkig van azzal, hogy egész élete egy színdarab, amit a bátyja ír, és nem a saját valódi sorsát éli. Rendszeresen lelép, hogy új, igazi életet kezdjen, de bátyja mindig rátalál és belerángatja egy „tényleg utolsó” balhéba. Ezúttal a kedvesen naív, magányosan élő, dúsgazdag Penelopét szemelik ki, az ügy azonban több szempontból is rosszul sül el: az ifjabb Bloom beleszeret a nőbe, és veszélyes, kegyetlen bűnözők kerülnek a képbe, a fiúknak pedig improvizálniuk kell, hogy megússzák. De talán épp erre van szükség ahhoz, hogy a megegyezés valóra váljon, azaz az ifjabb Bloom végre valódi életet élhessen.

Létezik-e forgatókönyv nélkül élt élet? És ha nem, akkor hogyan íródik a sorsunk akkor, amikor nem írja senki? Ha már képesek vagyunk átlátni a szitán, amikor átvernek minket, mit láthatunk a szitán keresztül olyankor, amikor nem vernek át? Ki meséli életünk történetét? Min múlik, és ki dönti el, hogy miről szól ez a történet?

A film utáni beszélgetést vezeti: Balázs Árpád filmdramaturg.

Az Emberség nyomában című sorozatunkat az NKA támogatja.

NKA_logo_2012_RGB

 

 

A Rendezvényteremben friss pogácsával és házi limonádéval várjuk vendégeinket, míg a program előtt  és után szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Napfényes Étterem különleges fogásaival.
Az aznapi érvényes belépőjeggyel 10% kedvezményt adunk a Napfényes Étterem áraiból (kivéve cukrásztermékek).

Asztalfoglalás: 06-20-311-0313

 Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Kedves Látogatóink!

Rendezvénytermünkben mindannyiunk egészségének védelmében betartjuk a mindenkori hivatalos ajánlásokat. A helyszínt rendszeresen fertőtlenítjük, kézfertőtlenítőt biztositunk, és betartjuk a maszkhasználati szabályokat is. Kérjük, tegyenek így Önök is. Köszönjük, és tartalmas időtöltést kívánunk

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

On-line jegyvásárlás

Kövessen minket a Facebook-on is: http://www.facebook.com/napfenyesrendezvenyterem/