Francia film, 2018. R.: Ludovic Bernard. Fsz: Christin Scott Thomas és Lambert Wilson.

Amikor a párizsi zeneakadémia igazgatója egy vasútállomáson meghallja, hogyan játszik a peronra kitett zongorán a tizenéves Mathieu, óriási tehetségnek találja, és igyekszik meggyőzni, hogy beiratkozzon az akadémiára. Mathieu azonban olyan környezetben él, ahol a művészetet sznobizmusnak tartják, és árulónak bélyegzik azt, aki vinni akarja valamire. Barátaival betöréses lopásokból szerzik meg a drogra valót, és páncélként viselik a reménytelenség és kilátástalanság életérzését. Amikor azonban Mathieu-t egy betörés miatt letartóztatják, a konzervatórium igazgatója megegyezik a rendőrséggel, hogy büntetés helyett a konzervatóriumban dolgozhasson. A fiú válaszút előtt találja magát: börtönbe megy, vagy megküzd saját démonaival és kibontakoztatja tehetségét.

Az NKA támogatásával létrejött Írói filmklubban vetítés után mindig alkotói, írói szemmel elemezzük a megtekintett filmet Balázs Árpád, filmdramaturg vezetésével. Drámai tetőpontok és fordulópontok, műfaji jellemzők, karakterépítés, mikrodramaturgia, metafizikai tartalom… hogyan lehet érdekesen, izgalmasan, felemelően elmondani egy történetet. Ezúttal egy viszonylag egyszerű drámai szerkezetet vizsgálunk meg két forgatókönyvírói módszertan fényében is.”

A filmklub támogatója: A nemzeti Kulturális Alap.

Filmajánló:
https://www.youtube.com/watch?v=vQwklQjEwFA

 

 

A Rendezvényteremben friss pogácsával és házi limonádéval várjuk vendégeinket, míg a program előtt  és után szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Napfényes Étterem különleges fogásaival.
Az aznapi érvényes belépőjeggyel 10% kedvezményt adunk a Napfényes Étterem áraiból (kivéve cukrásztermékek).

Asztalfoglalás: 06-20-311-0313

 Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!
Kedves Látogatónk!

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

On-line jegyvásárlás

Kövessen minket a Facebook-on is: http://www.facebook.com/napfenyesrendezvenyterem/