Angol-amerikai romantikus filmdráma. Fsz.: Julianne Moore és Ralph Finnes. Rendezte: Neil Jordan. Zene: Michael Nyman

„Néha kegyetlen dolgokra kényszerítjük a sorsot, hogy visszavezessen minket Istenhez.”

1946, London. A középkorú író, Maurice egy esős éjszakán összetalálkozik rég nem látott ismerősével. Henry elpanaszolja, hogy felesége Sarah valószínűleg megcsalja őt, ezért gondolkodik egy magánnyomozó felfogadásán, aki kideríthetné az igazságot. A beszélgetés végére ugyan elveti ezt az ötletet, Maurice azonban a férj tudta nélkül nyomoztatni kezd Sarah után. Lassan világossá válik, hogy két évvel korábban, még a háború alatt épp ő volt Sarah szeretője, de a nő minden magyarázat nélkül véget vetett viszonyuknak. Az összetört szívű Maurice most sértett gyűlölettől és féltékenységtől hajtva akarja kideríteni, ki Sarah új szeretője. Neil Jordan filmje azonban nem áll meg szerelem és féltékenység bemutatásánál, hanem szívszorítóan romantikus teológiai értekezéssé alakul át, és az emberi lét alapjait érintő kérdéseket vet fel hitről, Isten és ember kapcsolatáról, az áldozat hozatal erejéről, az önzetlen szeretetről, és az emberi kapcsolatok látszaton túlmutató magasabb céljáról.

Ezeknek a film drámaiságában elrejtett kérdéseknek eredünk utána a vetítést követő beszélgetésen.

A FILMKLUBRÓL
Az emberség nyomában címet viselő új filmklubunk abból a gondolatból indul ki, hogy „emberi mivoltunk egyik legfőbb tartóoszlopa a moralitás”. De hogy mi jó, helyes, morális, erkölcsös, az a mai korban már… legalábbis vita tárgya. Bő száz év alatt úgy átalakult az emberiség értékrendje, hogy alig ismerünk magunkra. Vajon a modern értékrend mennyire képes megtartani minket emberi mivoltunkban? Miket kell megőriznünk a régiből és mik voltak a visszásságai? Mi a legértékesebb az újban, és milyen morális értékek várnak még felfedezésre a jövőben?
Ezt a témakört járjuk körbe egy-egy izgalmas és elgondolkodtató alkotás kapcsán Balázs Árpád filmdramaturggal és meghívott beszélgetőpartnerével.

A filmklub támogatója: A nemzeti Kulturális Alap.
NKA_logo_2012-CMYK

 

A Rendezvényteremben friss pogácsával és házi limonádéval várjuk vendégeinket, míg a program előtt és után szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Napfényes Étterem különleges fogásaival.
Az aznapi érvényes belépőjeggyel 10% kedvezményt adunk a Napfényes Étterem áraiból (kivéve cukrásztermékek).

Asztalfoglalás: 06-20-311-0313

 Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

On-line jegyvásárlás

Kövessen minket a Facebook-on is: http://www.facebook.com/napfenyesrendezvenyterem/