„Hazádnak rendületlenűl…” – Rendhagyó megemlékezés és életképek az 1848-49-es szabadságharcról: dalok, versek, egyéni sorsok és a magyar történelem.

Rendhagyó estünkkel olyan élményt adunk közönségünknek, mely által közelebb kerül hozzá és átélhetővé válik e jeles ünnepünk. Narrátorok, zenészek, énekesek és táncosok elevenítik meg a 48/49-es eseményeket. Beavatjuk nézőinket számos kevésbé ismert, de annál izgalmasabb történetbe, melyek a magyar forradalomról és szabadságharcról kialakult képünket merőben átformálhatják. A különleges anekdoták mellett életképek villannak fel, napló- és levélrészletek hangzanak el történelmünk legjelesebbjeinek írásaiból.

Pilvax vagy nem Pilvax? Mire készült az elragadtatott Kossuth Bécsben? Milyennek látta egy világszerte ismert író Pest-Budát a 40-es években? Mi volt a nők szerepe a forradalomban? Miért kérte az orosz hadvezér az osztrák császár könyörületét a magyar honvédek számára?
Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik ellátogatnak március 15-én este a Napfényes Rendezvényterem rendhagyó ünnepi megemlékezésére!

Az estet előadják a Napfényes Színtársulat tagjai.

A rendezvény világnézetileg semleges és pártoktól független.
Az estre 16 év feletti látogatóinkat várjuk.

 

A program előtt és után a színházterem felett található Napfényes Étterem finom és egészséges falatokkal várja kedves vendégeit. Asztalfoglalás: 06-20-311-0313.

Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Kedves Látogatóink!

Rendezvénytermünkben mindannyiunk egészségének védelmében betartjuk a mindenkori hivatalos ajánlásokat. A helyszínt rendszeresen fertőtlenítjük, kézfertőtlenítőt biztositunk, és betartjuk a maszkhasználati szabályokat is. Kérjük, tegyenek így Önök is. Köszönjük, és tartalmas időtöltést kívánunk

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2.- Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük.

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!


Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

On-line jegyvásárlás

Kövessen minket a Facebook-on is: http://www.facebook.com/napfenyesrendezvenyterem/