A párkapcsolatok titkos kulcsai a mesékben

2022. április 21. csütörtök

18:00

Online jegyvásárlás – 2000 Ft

Sorozatunk újabb részében a harmonikus párkapcsolatról faggatjuk a meséket.

Olyan titkok mélyére is beláthatunk, amelyekhez felnőtt fejjel a mesék titkos kódjainak megfejtése szükséges – a gyerekek viszont a mesékkel „anyatejként” szívják magukba.

Érdemes a klasszikus varázsmesékben megfigyelni az utat, melyet a királyfinak és a királylánynak meg kell tennie, hogy egymásra találjanak, és boldogan éljenek, míg meg nem halnak.

Van ugyanis a meséknek, azon belül a házasságos meséknek néhány fontos ismérve, például az, hogy mindig a királyfi – és nem a királylány! – indul útnak, hogy kemény próbák árán rátaláljon a párjára. Ha ez nem így van, akkor is mindig történik valami, ami alkalmat ad, hogy a királyfi bizonyíthassa rátermettségét.
Ezért van például, hogy bár Hamupipőke az, aki sok nehézséget leküzdve eljut a bálba, ahol már várja a királyfi, mégsem ülhetnek azonnal lakodalmat.
Az esküvő előtt mindig próbák sorát kell kiállni, méltónak kell bizonyulni a királylány kezére.
A királyfinak előbb meg kell találni az üvegcipellő gazdáját, vissza kell dobnia az aranyhalat a vízbe, szolgálnia kell a boszorkánynál, le kell győznie a sárkányt, vagy túl kell járnia az óriások eszén. Van dolga bőven.

De hogyan segíthet mindez abban, hogy a hétköznapi életben megtaláljuk a párunkat? Erről lesz szó egy csodás Grimm-mese kapcsán.

 

 

 

 

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Kedves Látogatónk!

Kérjük, időben vegye meg a jegyét, mert a férőhelyek száma korlátozott!

Jegyek a Napfényes Étteremben (1053 Budapest, Ferenciek tere 2. - Veres Pálné és Curia utca sarok) elővételben és telefonos foglalással is kaphatók (+36 20 311 0313).

A foglalástól számított három napon túl az át nem vett jegyeket értékesítjük!

A rendezvényterem a rendezvény kezdete előtt fél órával nyit.
A helyszínen vendégeinket frissítőkkel, szendvicsekkel és süteményekkel várjuk!

Az étterem és a rendezvényterem területe füst és alkoholmentes.
Rendezvényeink 14 éves kor felett látogathatóak, kivéve a gyermekprogramokat.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

A RENDEZVÉNYTEREM A MINDENKORI HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK SZERINT MŰKÖDIK!

A Rendezvényteremben friss pogácsával és házi limonádéval várjuk vendégeinket, míg a program előtt  és után szeretettel várjuk kedves Vendégeinket a Napfényes Étterem különleges fogásaival.
Az aznapi érvényes belépőjeggyel 10% kedvezményt adunk a Napfényes Étterem áraiból (kivéve cukrásztermékek). Ez a kedvezmény nem vonható össze más kedvezményekkel.

Online asztalfoglalás
Asztalfoglalás telefonon: +36 20 311 0101

Kultúra és vacsora egy helyen, a Belváros szívében!

Tetszik az eseményünk? Oszd meg másokkal is!

Aktuális események